sábado, 31 de enero de 2009

S'HA ACABAT EL PATIR









Companys, per fi s'ha acabat la comedia de les pujades infernals i inhumanes.

Ahir divendres vam poder pedalar com a personetes... 72km. a una mitja d e 18'6km. hora

Basicament manaven les planejades entre alguna que altra pujada suau, de plat mitja.
Vam comensar a les 9h. i a les 14h. ja estavem dins la Guest House, al costat del llac de Mae Hon Son. Es un poble de 8000 hab. aprox. i basicament viu del turisme de treking i les visites als poblats karens, que son els de l'etnia de les dones girafa.






DONES GIRAFA...
Les famoses dones girafa ,son tribus que han marxat del sud de Birmania , per refugiar-se a Thailandia, estan en camps de refugiats i l'estat els deix viure en aquestes terres limitrofes entre els dos paisos. El tema de les anelles de coure que porten al coll, prove de dues versions:
una , es que els hi posaven aixo al coll perque els mascles d'altres tribus , no les trobessin atractives, i aixi no les pitjaven; i l'altra versio es per protegir-se del jaguar , aixi no les podia mossegar al coll. Actualment fan pagar 250baths per entrar en el poblat i a mes, ells tenen xiringuitos de souvenirs, que els ajuden a fer algun cale.
Ha valgut la pena anar al primer poblat , a 25km, al nord de Mae Hon Song, ja que estavem sols, no hi havia cap mes turista i hem parlat amb una de les dones que dominava el castella, i ens ha informat que el collar no se'l treuen ni de dia ni de nit, ja fa anys, i pesa uns 2 kg. "quina engoixa"
El poblat que hem vist a la tarda, era semblant , pero una mica mes turistic, encara que les dones eren igual de simpatiques que les altres. Hem estat forca estona contemplan la vida d'aquesta gent, i jugant amb els nens , que avui , imaginem estan de festa perque es dissabte.
La veritat es que es respira molta pau i tranquilitat en aquestos paratges.


DONES GIRAFA
Dema diumenge , continuem ruta en btt, fins el poble de Sopong, 70 km. al nord d'on estem.
Alli veurem el que ens deporta la vila, on hi han diverses coves per explorar , etc...
Bon jour Leo, la route va bien, et nous viendrons a chez toi le prochain mois de marc. Je t'ai envoiee une petite baggage de mon velo, a ton direccion de Prachuap Khirikan.
Sante , et a la prochaine...
Saludos a las seguidoras burgalesas; un abrazo!!!
Nois i noies , estem en contacte
a veure si respira el noi de Mas virgili.
gracies pel suport Claudia ,Christian, Pep B. els de vielha, Montserrat, Marcos,Edu ,etc etc....
deuuuuu

7 comentarios:

  1. Hola desde Burgos!!!
    estoy pasando este fin de semana en familia y he aprovechado para ponerme al corriente de todas vuestras aventuras por tierras asiaticas!!! qué impresionante y qué distinto todo!, y qué dificil, no? espero que no esteis muy baldats!! y que el resto de lo que teneis previsto recorrer os lleve a la costa prontito.
    confio en que esteis disfrutando a tope de cada momento y de cada experiencia!!!
    aprovecho para mandaros un beso enorme, también a Montse, que sé que es super seguidora, a Carme y al abuelo!!
    cuidaos muchísimo y ANIMO!
    conchi

    ResponderEliminar
  2. A veure si us emportareu el collaret ficat.Salut i milles

    ResponderEliminar
  3. Molta sort i molta llum per terres llunyanes, us seguim, llegint els vostres relats.

    Àlex Martínez
    Valls

    ResponderEliminar
  4. Quina passada!!!! Llàstima que lo del culleret sigui com un esclavatge, amb els meus respectes, ja que si se'l volguessin treurer es decapitarien soles per les cervicals tan febles que queden. Però tot hi això és admirable. També admiro el vostre esforç per estar bé encara que a la foto se't veuen els ulls inflats de la pols? Aprofito per convidar a tothom que llegeix el bloc que escrigui unes paraules perquè jo també se el que és estar d'aventura i s'agraeix, de vegades, igual que l'aigua que beus pel camí, llegir alguna cosa d'algú conegut.Pit i amunt, visca la colla! Els collars i els collarets! petonets parella

    ResponderEliminar
  5. Imma I Sol
    Hola Xatossss.Aixo es massa, tan sols veure les fotos penso que val la pena fer qualsavol esforç per descobrir al que us troveu a cada moment.
    Amb la pau i tranquilitat com dius ja en hi ha prou.
    La pau és la pau nooo? ho és la Pau?..... jejeje,ho.. hi han catalanes per totarreu, que us penseu?

    ResponderEliminar
  6. valents!!!!!nomes vosaltres podeu fer aquest ruta tan fantastica,es genial poder segir-la.quina enveja!!!aprofiteu la temperatura que teniu perque aqui el temps es desastros.pit i amunt!!!

    ResponderEliminar
  7. Hola David! A veure si t'afaites: tens més barba que pèls al cap. Així m'agrada passejant la camiseta de la Colla per arreu.
    Per fi s'han acabat les pujades! Així que a fer quilòmetres.
    No t'has posat cap anell al coll? jeje...
    Au vinga, a pedalar.
    Salut.

    ResponderEliminar